Instructiuni generale preoperatorii pentru sedarea intravenoasa a pacientilor sau instructiuni generale preoperatorii de anesteziere pentru pacientii sedati intravenos sau anesteziati general

work

Pacientul nu trebuie sa manance sau sa bea (nici macar apa) cu cel putin 8 ore inainte de operatia chirurgicala programata. Daca anestezistul nostru va permite, puteti sa va luati medicamentele eventual prescrise anterior cu o mica inghitura de apa. Va rugam sa intrerupeti administrarea aspirinei sau a oricarui medicament ce contine aspirina cu cel putin 3 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Multe medicamente comune pot contine aspirina sau compusi din aspirina care poate provoca sangerari excesive sau vanatai ca urmare a operatiei. Echipa mea va poate oferi o lista cu medicamente ce contine aspirina pentru a evita astfel de complicatii.

Un adult responsabil trebuie sa va Ónsoteasca la Clinica de Chirurgie si trebuie sa fie disponibila pentru a va conduce acasa (doar daca interventia chirurgicala nu necesita internarea si pentru ziua sau zilele urmatoare). Nu este indicat sa conduceti masina singur pana la clinica sau cand plecati de la clinica, cu exceptia procedurilor minore, sub anestezie locala si numai fara sedare. Trebuie sa fiti monitorizat si asistat de un adult responsabil pentru primele 24 ore de dupa operatie, cu exceptia cazurilor de proceduri minore. Va rugam sa furnizati biroului nostru numele, locatia, si numarul de telefon al persoanei care va avea grija de dumneavoastra Ón noaptea de dupa interbentia chirurgicala, dar si numarul dumneavoastra de telefon unde puteti fi contactat cu o zi inainte de operatie, pentru ca anestezistul nostru sa va poata contacta, daca este necesar, pentru a discuta despre istoricul staruu dumneavoastra de sanatate.

Nu ar trebui sa conduceti un vehicul, sa operati vre-un utilaj, sa incheiati afaceri importante sau sa luati decizii personale, pentru cel putin 24 de ore dupa anestezie si procedura chirurgicala si nici daca doctorul va prescrie medicamente pentru durere sau sedative post-operator.

Design provided by Jean Bitere.